Internet Snelheid Testen

Test GRATIS je Internet snelheid

Voor alle bezoekers van Goedkoperbestellen.nl raden wij de Internet speedtest aan. Deze snelheidsmeter geeft je inzicht in de internetsnelheid mogelijkheden. De test is geschikt voor elke internetverbinding en is helemaal gratis te gebruiken.

Hoe werkt een speedtest precies?

De snelheid van deze speedtest is en blijft een moment opname van de werkelijke snelheid van je Internetverbinding. De snelheid van de speedtest kan lager uitvallen als er, op het moment van de snelheidstest, intensief gebruikt wordt gemaakt van je internet verbinding door andere apparaten of Internet gebruikers.

Dit kan bijvoorbeeld omdat je tegelijkertijd een film aan het downloaden bent, nog aan het gamen bent op je spelcomputer of omdat vrienden of familieleden allemaal tegelijk op YouTube dat ene grappige filmpje aan het bekijken zijn. Woon je in een appartementen complex dan kan zelfs het Internet gebruik van je buren hier invloed op hebben omdat je mogelijk van dezelfde (glasvezel) kabel gebruik maakt. Het gebruik van de speedtest over een draadloze verbinding kan ook de gemeten snelheid beperken, doordat interfentie van andere Wi-Fi apparatuur of een te grote afstand naar de modem en/of router een beperking opleveren.